50-ина души са окупирали района зад бившия завод Хемус“ Бургаският ж.к.“Славейков“

...
50-ина души са окупирали района зад бившия завод Хемус“ Бургаският ж.к.“Славейков“
Коментари Харесай

Бургаският ж.к.“Славейков“ пропищя от екзотични номади от Котел

50-ина души са окупирали региона зад някогашния цех „ Хемус “

Бургаският ж.к. “Славейков “ пропищя от екзотичните номади, окупирали региона зад някогашния цех „ Хемус “.Става въпрос за 50-ина души, най-вече от Котел и Градец, които са опънали противозаконните си катуни на общинска земя.

Всъщност, те от години населяват тази зона и мястото до Товарна гара на бул. “Одрин “, само че до този миг най-малко не създаваха проблеми на живущите в най-близкия жилищен комплекс.

Според изказванията на фамилии от ж.к. “Славейков “ с жилища в блоковете до кръговото на КАТ от няколко месеца обстановката е изменена.Безработните иностранци се занимавали с обири и като цяло внасяли ужас с появяването си, защото се движели на по-големи групи по тъмните улички.
 Детска количка и палатка с комин посред сметището. Това не е филм на Костурица, а кадър от покрайнините на Бургас
„ Децата ни се опасяват да се приберат, а дамите да излязат вечер до магазина. Моля ви дайте публичност, с цел да се подхващат ограничения “, пишат те до платформата

„ Редовно подхващаме акции по разчистването на тези места. Освен противозаконни, те са и рискови за обитаващите. Изселваме ги, само че няколко дни по-късно те още веднъж се връщат тук “, сподели териториалният шеф на ЦАУ „ Освобождение “ Тодор Колев.

Днес Флагман.бг посети едно от противозаконните селища. Наш кореспондент преброи 10-ина палатки, в които живееха фамилии по 5-6 души. Те не бяха нападателни. Дори в противен случай - отвориха палатките си, с цел да покажат по какъв начин живеят. Изненадаха се от изказванията на живущите в ж.к. “Славейков “ и се кълнат, че не са създавали проблем на никого. Нито правили престъпни действия.

Признават обаче, че живеят на това място като номади от доста време. Един от тях е на 27 години, а по думите му от 16 лета населява палатка край хотел „ Хемус “. Лятото работел на Черешовите градини, а зимата се прехранвал, ровейки по контейнерите.

Вижте повече във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР